Nova generacija New Hollandovog traktora T4.120F osvojila je titulu najboljeg specijalnog traktora 2023. ("Best of Specialized" - Tractor of the Year 2023 Award)

Modena, Italija, 9. studenog 2022

• Pobjednički traktor dio je nove generacije T4 F/N/V, koja nudi bolje performanse i čija je serija obogaćena novim modelom od 118 KS na vrhu ponude.
• Novi paket dolazi s novim motorom, naprednom hidraulikom i specifikacijama u nenadmašivim kompaktnim dimenzijama, što radikalno mijenja "pravila igre" u sektoru specijalnih traktora.

New Holland T4.120 F danas je nagrađen nagradom Best of Specialized Tractor 2023 ("Best of Specialized" - Tractor of the Year 2023 Awards). Prestižnu titulu dodijelio je žiri neovisnih novinara specijaliziranih za područje poljoprivrednih strojeva.

Carlo Lambro, predsjednik marke New Holland: „Ova prestižna nagrada još jednom potvrđuje vodstvo New Hollanda u segmentu specijalnih traktora. Ostali smo na vodećem mjestu ovog segmenta već sedam desetljeća, neprestano inovirajući, nadograđujući i proširujući ponudu naših specijalnih traktora u smjeru koji zadovoljava i najspecijalnije zahtjeve naših kupaca. Najnovija nagrada "Best of Specialized" priznanje je dugogodišnjeg rada i pripadnosti ovom važnom segmentu, posebno u Europi. Želio bih čestitati i zahvaliti svim ljudima i timovima uključenim u razvoj ovog traktora, posebno tvornici Jesi u Modeni." S novom serijom T4 F/N/V, New Holland je obnovio i proširio svoju ponudu specijalnih traktora i dodatno utvrdio svoju vodeću ulogu u segmentu, u kojem je dobio niz nagrada na sajmovima EIMA, uključujući BlueCab™ Technical Innovation Awards 2012. Priznanje prije ove nagrade bila je ovogodišnja nagrada za tehničku inovaciju za projekt u partnerstvu s Nobilijem na modelu T4V opremljenom sistemom e-Source, potpuno elektrificiranom kosilicom i prskalicom (e-raspršivač i e-kosilica).

Nova generacija T4 F/N/V: više udobnosti, više snage, više produktivnosti i više učinkovitosti.

Nova serija T4 F/N/V u skladu je sa standardima emisije Stage V i opremljena je novim F5C motorima i sustavima za obradu ispušnih plinova koji nude više snage i okretnog momenta te su ekološki prihvatljiviji. Na ulaznom dijelu ponude je model 80 s 3,4-litrenim četverocilindričnim motorom s DOC i DPF sustavom za obradu plinova koji ne zahtijeva AdBlue, što znači niže troškove vlasništva. Ostali modeli u seriji opremljeni su 3,6-litrenim četverocilindričnim motorima i Compact HI-eSCR2 sustavom s DOC i SCRoF. Novi model T4.120 V/N/F dodan je na vrhu ponude. Može se pohvaliti impresivnom efikasnošću sa do 88kW/118KS te bez napora pokreće zahtjevne potrošače energije putem priključnog vratila i raznih priključaka. Legendarna izvrsnost i upravljivost obilježje je ove serije, koja je u novoj verziji dobila i novodizajnirani poklopac motora, nastavlja se. Poklopac je potpuno redizajniran i sada nudi najnižu visinu poklopca u segmentu. Cijeli sustav za obradu ispušnih plinova sada je pohranjen u poklopcu motora. Visina i kompaktne dimenzije poklopca poboljšavaju vidljivost i sigurnost, a istovremeno smanjuju mogućnost oštećenja grana usjeva kod rada u voćnjacima.

Hidraulički sustav u verziji ROPS je nadograđen, što znači značajno povećan kapacitet i učinkovitost hidraulike. Ugrađena je nova pumpa od 80 litara i do 5 pari hidrauličkih distributora i mogućnost pogona više priključaka istovremeno. Novi sustav senzora opterećenja smanjuje potrošnju goriva i pregrijavanje ulja. Udobnost vozača dodatno je poboljšana, jer vozač modela ROPS ima još više prostora, šire sjedalo i intuitivno prilagođene komande te lakše čitljivu kontrolnu ploču. Kabina nove serije T4 F/N/V redizajnirana je iz temelja, iskorištavajući sva iskustva i prednosti patentirane Blue Cab™ 4. Novi koncept prilagođava se zahtjevima kupaca u pogledu udobnosti i ergonomije. Kabina ima standardni ravni pod i uključuje dizajne i rješenja iz kabina modela New Holland s većim KS. U ovu skupinu rješenja spada i novi višenamjenski displej InfoView™ koji je ugrađen iznad armaturne ploče i brine se za prikaz aktualnih informacija o traktoru te omogućuje jednostavno podešavanje funkcija zahvaljujući upravljaču s desne strane kabine. Razina udobnosti sada je još veća, također zahvaljujući opruženoj prednjoj osovini, koja osigurava glatku vožnju. Novo vjetrobransko staklo u kombinaciji s niskom haubom nudi vozaču najbolju vidljivost na tržištu. Sučelje kabine HMI (Human Machine Interface) potpuno je redizajnirano s najnaprednijim funkcionalnostima New Hollanda i unaprijed je pripremljeno za instalaciju najnovijih PLM navigacijskih sustava i poljoprivrednih tehnologija 4.0. Novi T4 F/N/V je savršen traktor za poduzetnike te male i srednje voćare i vinogradare koji traže visokoučinkovit, udoban i pouzdan traktor u dimenzijama koje najbolje odgovaraju posebnim zadacima.